Deva dama spijkermat

Persbericht wetenschappelijk onderzoek

De Zweedse Spijkermat is een flexible, in alle opzichten "groene" mat die
mensen diep laat ontspannen, verlicht van pijn en lekker laat slapen.

De Spijkermat is gebaseerd op het duizenden jaren oud principe van het spijkerbed dat is verwerkt in een modern uitvoering. Door het liggen op de Spijkermat maakt het lichaam de lichaamseigen hormonen Endorfine en Oxytycine aan:

Endorfine (ontspannings- en pijnverlichtingshormoon) werkt in de eerste plaats pijnonderdrukkend en zorgt ook voor een gevoel van geluk. Endorfine is een lichaamseigen op morfine lijkende 'drug' die ook aangemaakt wordt tijdens sporten, sex, plezierige aanraking, kussen, strelen en wanneer men pure chocolade eet. Endorfine verlicht pijn en geeft een lichamelijk goed gevoel. Het kan zelfs een gevoel van euforie geven.

Oxytocine (ook wel geluks- en tevredenheidshormoon) is het lichaamseigen rust- en tevredenheidshormoon. Dit wordt bijvoorbeeld aangemaakt bij het geven van borstvoeding, bij plezierige lichamelijke aanraking, massage, meditatie, als je luistert naar mooie muziek, tijdens sporten, dansen, etc. Als het oxytocine-niveau in het lichaam stijgt, worden de niveaus van je stresshormonen verlaagd.

De Spijkermat bestaat inmiddels bijna 5 jaar in Zweden. De spijkermat helpt al een miljoen mensen in ScandinaviŽ bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, wiplash, fibromyalgie en andere klachten. De Spijkermat wordt gebruikt door (top)sporters, therapeuten en in gezinnen door jong en oud.

Een spijkermat onder de rug

Het blijkt dat 70% van de volwassen Nederlanders net als de Zweden, last heeft van chronische rug-, nek- en schouderklachten en dat pijnklachten ziekteverzuim nr. 2 is in Nederland. Hier helpt de Spijkermat uitstekkend tegen. Ziekteverzuim nr. 1 is in Nederland stress en psychischeklachten en laat de Spijkermat nu een hele diepe ontspanning geven. In september van dit jaar is het eerste wetenschappelijk onderzoek afgesloten naar de werking van de Spijkermat en hierin is naar voren gekomen dat de Spijkermat meetbare hevige pijn verlicht.

De Zweedse Spijkermat zorgt voor een natuurlijk herstel van lichaam en geest.


Een spijkermat onder de voet

De Zweedse Spijkermat in het kort:

Sabaaydi Massage Sabaaydi Massage Plus Sabaaydi Massage Totaal Sabaaydi Kinder Kruidenstempel Massage
Producten TC Energydesign Ontzuren en Ontgiften Bioresonantie Therapie Chakra Voetmassage NEI® NEI® Allergieen Bach Bloesem Remedies Reiki